Friday, July 13, 2012

Yayla Çorbası Tarifi

Sıklıkla tükettiğimiz ve çok da sevilen yayla çorbasının tarifi. Yayla çorbasının yapılışı tarifi.


Yayla Çorbası Malzemeleri:

2 çorba kaşığı pirinç

1 bardak yoğurt

1 tatlı kaşığı un

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı nane

1 yemek kaşığı tereyağı

tuz

nane




Yayla Çorbası Hazırlanışı :




Pirincimizi yıkayarak temizleyin ve 4 su bardağı su ile bareber ateşe koyun. Pirinçlerimiz yumuşayıncaya kadar haşlayın. Daha sonra ayrı bir kapta yumurta sarımızı, yoğurdu, unu ve 1 bardak suyu karıştırıp iyice çırpın. Pirinci haşladığımız tenceredeki su ile karışımı ılıklaştırın. Öte taraftan da karışımı tencereye ilave edin ancak yavaş yavaş tamamını bir anda pirinçlerin üzerine eklemeyin.




Karıştırmayı devamlı olarak sürdürün. Bir taşım kaynatın. Son olarak da tuz ekleyin.




Servis yapmadan evvel çorbanın üzerine koyabilmek adına tereyağını küçük bir tavada eritin. Erimiş tereyağına nane ve isteğe bağlı olrak kırmızı biber tozu ilave edin. Çorbamızın hemen üzerine dökerek hem süsleyin hem de ekstra lezzet katın.




Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment